Radyofrekans

Isı ile kontrollü şekilde zayıflama yöntemi olan radyofrekans radyo dalgaları ile vücutta bulunan su molekül ve iyonlarını harekete geçirir. Sodyum, potasyum, kalsiyum ve magnezyum bu iyonlar arasında yer almaktadır. Bu iyonların hareketlenmesine bağlı olarak enerji meydana gelir ve işlem uygulanan bölge ısınır.

Bu işlemde amaç ısınan bölgeyi 41 ila 43 dereceye çıkarmaktır. Eğer cilt ısısı bu noktaya gelirse cilt altında yaklaşık 50 ila 55 derece arası sıcaklık hissedilecek ancak bu ısı cilde kesinlikle zarar vermeyecektir.

Radyofrekans yönteminin etkileri nelerdir?

Radyofrekans uygulamasının 3 etkisi bulunmaktadır.

İlk olarak Radyofrekans su içeren bütün dokuları kontrollü şekilde, çok derine inmeden ısıtmaktadır çünkü bu işlem ile hücrelerde bulunan su molekülleri harekete geçer. Bu sayede su düzeyi yüksek yağ hücrelerine ulaşılır ve yağ dokuları erimeye başlar.

Tedavi sayesinde bölgede bulunan yağ duvarları parçalanır ve bu sayede yağlar erimeye başlar. Eriyen yağlar dolaşımın hızlanması sayesinde kan ve lenf yolu ile emilir ve vücuttan atılır. Sonrasında yaşlanan ve yıpranan kolajen doku parçalanır ve ölür. Ölen dokular yerine vücut kolajen üretimine başlar. Son olarak ise yeni kolajenler sayesinde vücutta sıkılık ve gerginlik artar. Oluşan ısı sayesinde fibroblast aktivasyonu hızlanır.

Sonuç olaraksa yağların erimesi, kolajen seviyesinin artması ve bağ dokusunun yenilenmesi sayesinde vücut incelir, selülitler giderilir, sarkmalar toparlanır ve kırışıklıkların yok olduğu gözlenir.

Cilde verilen ısı nasıl kontrol edilir?

Özel olarak tasarlanmış, infrared ışınlarla donatılmış termometre ile ölçülen ısı tedavi süresince sürekli kontrol edilir.

Uygulama hangi bölgelerde ve hangi başlıklar ile yapılır?

Radyofrekans cihazında iki başlık vardır. Bipolar ve Unipolar Bipolar başlıkla yüz bölgesine uygulama yapılmaktadır. Unipolar başlık ile ise vücut uygulaması yapılır.

Unipolar ve bipolar başlık nedir?

Unipolar başlıklar ile uygulanacak tedavide derinlik 22 milimetredir. Bu da ısının yağ tabakasına kadar inebileceği anlamına gelir. Derin doku tedavisi yapılması için yani beden bölgesinde kullanılmaktadır. Geniş bir başlık olması sebebi ile uygulama yapılan bölgeyi homojen şekilde ısıtmaktadır.

Bipolar başlıklar ile uygulanacak tedavide derinlik 6 milimetredir. Bu nedenle bu başlık ile yüz bölgesi gibi ince ve hassas bölgelerde uygulama yapılmaktadır.

Tedavi süresi ne kadardır?

En ufak bölgeler için 15 ila 30 dakika arası, bacaklar ve kalça bölgesi için 45 ila 60 dakika, göbek ve basen bölgesi için 20 ila 25 dakikadır.

Uygulama sırasında acı hissedilir mi?

Radyofrekans uygulama olarak cildi ısıtır ancak aynı zamanda cihaz başlığının üzerinde bulunan soğutma sistemi ile sıcak uygulamayı acısız hale getirmektedir.

Tedavi için cilt rengi önemli midir?

Radyofrekans sistemi yani Accent renk körü bir sistemdir. Yani her renk cilt tipinde rahatlıkla uygulanabilmektedir. Yaz mevsiminde de uygulamaya devam edilebilmektedir.

Tedavi süresi ne kadardır?

En az tedavi süresi 2 hafta en uzun tedavisi süresi ise 4 haftadır. Bu süreye kişinin ihtiyacına göre karar verilmektedir. 4 haftalık bir tedavi süresi ise ortalama 6 seansa karşılık gelmektedir.

Radyofrekans herkese uygulanabilir mi?

MS, Parkinson, kanser ve türevleri, yüksek tansiyon, koroner kalp hastalığı, açık yara veya dermatit, hamilelik, kalp pili ve metal protez taşıyan hastalarda kesinlikle uygulanamaz.

Tedavi sonrası sonuçlar nasıldır?

Diğer tedavilerde olduğu gibi radyofrekans uygulaması sonrasında da meydana gelen sonuç kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Tedavi sonrası deride kızarma ve gerginlik meydana gelmektedir, bu oldukça normaldir. Bu yan etki çok kısa süre içerisinde yok olmaktadır ve günlük faaliyetlere devam edilebilmektedir.