Dr. Nihat Dik

Bugün Nauel ile beraberiz. Nauel’in fotoğraflarını çektik. Her zaman yaptığımız gibi. Nauel bize şimdi nerelerine, nasıl estetikler istiyor, anlatacak. Bizde ona, onları vereceğiz. Doğru mu?

Nauel Taoussi

Doğru.

Dr. Nihat Dik

Peki, Nauel bizden ne istiyorsun? Sen söyle ben kalem ile çizeceğim. Dur.

Nauel Taoussi

Şimdi şurada bir yara izim var.

Dr. Nihat Dik

Orada bir yara izin var.

Nauel Taoussi

Evet, onu istiyorum.

Dr. Nihat Dik

Nasıl, onu bize gösterebilir misin? Nasıl yapınca, öyle oluyor?

Nauel Taoussi

Şöyle

Dr. Nihat Dik

Küçücük. Heh şimdi görüyorum. Çek elini bizde görelim. Evet, gördünüz. Şu bölümde bir yara izi var. Buraya doğru da gidiyor biraz. Ama şu bölgede. Okey gördük. Onu yapacağız. Evet, yara izi tedavisinden bahsedeceğiz. Bu haftaki günlerden birinde yara izi

Nauel Taoussi

Burun dolgusu istiyorum.

Dr. Nihat Dik

Burun dolgusu istiyoruz. Bu burun dolgusu, niye burun dolgusu istiyoruz? Ameliyatsız burun estetiği nasıl yapılır? Bunu tekrar göreceğiz. Ameliyatsız, 5 dakika da burun estetiği yapmak mümkün ve bunu hep beraber izleyeceğiz. Ne zaman? Çarşamba günü. Yani,

Nauel Taoussi

Burada çizgilerim var.

Dr. Nihat Dik

Çizgiler var. Biliyorsunuz, artık siz benden daha iyi biliyorsunuz. Nauel’li gösterdiğimde “hah buna botoks yapılacak diye siz kara verdiniz.” Ve söylemişsinizdir de. Onun için söylemiyorum. Çünkü aynı zamanda estetik yapmıyoruz burada. Aynı zamanda bu bi

Yukarı kaldır bakayım şöyle. Gördünüz değil mi? Bunlar var. Bir de kaşını çat bakayım. Kızgın bak şöyle. Burayı da gördük. Ne yapıyorduk buralara. Çizgili kasları bloke eden toksin uyguluyoruz. Yani, botoks uyguluyoruz. Yukarı kaldır Nauelcim. Burası ve b

Bir de dudak istiyoruz. Evet, bir de dudak istiyoruz. Doğru mu? Salı günü izleyeceksiniz dudağı da. Oralara da çok güzel dolgular yapacağız. Üst dudak, alt dudak güzel Nauelin. Nauel senin ismin çok enteresan. Kim koydu ismini?

Nauel Taoussi

Babam koydu.

Dr. Nihat Dik

Baban, baban nereli?

Nauel Taoussi

Arap benim babam.

Dr. Nihat Dik

Nereli?

Nauel Taoussi

Cezayirli

Dr. Nihat Dik

Baba Cezayirli. Anne nereli?

Nauel Taoussi

Azeri

Dr. Nihat Dik

Anne Azeri, baba Cezayirli ve isim Nauel. Başka bir isteğin var mı?

Nauel Taoussi

Başka bir isteğim yok.

Dr. Nihat Dik

Her şey tastamam. Daha ne olsun. Ufak tefek dokunup şey yapmakta benim için gayet kolay. Evet, bu küçük noktalara da botoks yapalım. Bu küçük noktalar yukarıya yaptığımız botoksun dengesi olacak aşağıda. Tam anlamıyla güzel bir botoks için ufak ufak botoks yapmak gerekiyor. Bunları böyle tasarladık.

Biliyorsunuz tasarım günümüz. Ne yapacağız? Ne edeceğiz? Sizler ile beraber bugünkü planlarımızı yapıyoruz. Ve yarın, yani Salı günü botoks kimlere yapılır? Nasıl yapılır? Niye yapılır? Bunları anlatacağız? Bizden bugünlük bu kadar.

Evet, güzel bir Çarşamba sabahı size günaydın doktor diyoruz. Ve yine Nauel ile beraberiz. Bugün ameliyatsız burun estetiği nasıl yapılır onu göstereceğiz. Peki, niye ameliyatsız burun estetiğine ihtiyaç var. Eğer ki burnunuz düşük ise yani, şu şekilde düşmüş ise ya da burnunuzun üzerinde, tam şu bölgede ki kemerde çok aşırı çıkıtı varsa veya burnunuz da hafif sağ doğru veya sola doğru eğrilik varsa ya da burnunuzla ilgili her ne şikâyetiniz varsa ameliyatsız düzeltmek mümkün mü? Çok ileri cerrahi vakalar haricinde mümkün.

Çok ileri cerrahi vakalarda da ne yapıyoruz? Plastik cerrahımız burnunuzu 2 saat kadar süren kısa bir ameliyat ile kemik yapıyı, kıkırdak yapıyı hepsini düzeltebiliyor. Ama basit ufak dokunuşlarla ameliyatsız burun estetiği nasıl yapılır? Biz ondan bahsedeceğiz bugün size. Peki, Nauelin burnunda ne var? Nauelin burnu gördüğünüz gibi yaygın. Ama Nauel hafif bir kemer olduğunu, o kemerin altında ve üstünde çukurluklar olduğundan şikâyetçi. Biz bugün onu yapacağız.

Biliyorsunuz daha önceki yayınlarda çok çok zor vakalar yaptık. Çok ciddi burun deviasyonları düzelttik. Çok ciddi burun sarkmalarını ve düşmelerini kaldırdık. Biliyorsunuz ki aşırı sarkmalarda ve burun düşmelerinde ameliyat istemiyorsanız burun askı ipleri var. Yani burnunuzu o yüz astığımız Fransız ipleri gibi iplerle burnunuzu yukarıya doğru, burun köküne doğru asabiliyoruz. O zaman ameliyata gerek kalmıyor.

Özellikle küçük burunlarda burun dolgusu çok işe yarıyor veya burun kökü çok aşağı olduğunda oralar dolgu ile doldurulduğunda çok hoş bir görüntü elde edilirken, bazen burun ucu da çok silik olabiliyor. Ve burun ucuna yaptığımız küçük dolgularla çok estetik güzel sonuçlar alabiliyoruz. Bunun için eğer burnunuzla ilgili böyle bir probleminiz varsa ve ameliyatsız bunu çözmek istiyorsanız. O zaman bir fotoğrafınızı bize göndermeniz ve bizim yorumumuzu beklemeniz yeterli. Evet, fotoğrafınıza yorum yapıyoruz. Nauel hazır mısın?

Nauel Taoussi

Hazırım.

Dr. Nihat Dik

Hazırsın. Acımıyor biliyorsun. Sana botoks yaptık. Bugün dolgu yapacağız. Burnunu düzelteceğiz. Ve acımayacağını yine düşünüyorsun. Ve bana güveniyorsun.

Nauel Taoussi

Evet

Dr. Nihat Dik

Doğru mu?

Nauel Taoussi

Doğru

Dr. Nihat Dik

Emin ellerde miyiz?

Nauel Taoussi

Evet

Dr. Nihat Dik

Emin ellerdeyiz. Evet, Nauel çok neşeli bir kardeşimiz. Ve onun için şuan ameliyatsız burun estetiği başlasın diyoruz. Evet, burun dolgumuzu bitirdik Nauel ile beraber. Şuan hafif bir ödem var. Ödemi geçince o istediği şeylerin hepsi olmuş olacak. Yani, burnunda biraz yükselme kalkma olacak ve yukarıdaki o çökük alanları da doldurduk. Onlardan tamamen geçti ve Nauelin burnu bitti. Gördüğünüz gibi herhangi bir morluk yok. Kemik kırmak yok. Küçücük bir iğne ile her tarafını halledebiliyoruz. Peki, burnunuzu böyle yaptıktan sonra ne kadar süre işte yıkayabilir misiniz? Yıkayamaz mısınız? Elinizle dokunabilir misiniz? 2 saat su değdirmezsiniz. Sonrasında her şey serbest.

Yalnızca ben her zaman dolgu yaptıktan sonra şunu söylerim. Dolgudan sonra, yani herhangi bir yerinize hyaluronik asit dolgusu yaptırdıysanız 2 hafta süreyle sauna, hamam, buhar banyosu gibi yerlerden uzak durun. Neden? Çünkü içeriye koyduğumuz hyaluronik asit ile dokunuzun uyum sağlaması için biraz serin kalması lazım. Çok aşırı sıcaklarda veya sonrasında güneş banyosu da yapsanız, buhar banyosu da yapsanız, hamama da gitseniz, saunaya da gitseniz o kadar aşırı sıcakta “reaksiyon gösterin” diye tetikliyorsunuz. Bunu yapmayın. Bunu yaparsanız hyaluronik asittin komplikasyonları ile boğuşmak zorunda kalır doktorunuz. Ve sizde üzülürsünüz. Diyoruz ki 2 hafta aşırı sıcak ortamlardan sakınıyorsunuz.

Evet, dolgumuz, burnumuz tamam. Biz burnumuzu bitirdik. Yarın ne yapacaktık? Yara izini ve dudakları yapacağız. Onun için bugün burada noktalayalım değil mi?

Nauel Taoussi

Evet

Dr. Nihat Dik

Bugün size iyi sabahlar diliyoruz. Yarın, dudak dolgusu ve yara izi tedavisi nasıl yapılır? Size onları anlatacağız ve göstereceğiz.

Evet, günaydın herkese bugün Perşembe. Bugün dudak dolgusu günü. Değil mi Nauel?

Nauel Taoussi

Evet

Dr. Nihat Dik

Ve bir de burada unutmayalım diye çizdik. Bir yara izimiz var. O yara izini de bugün yok edeceğiz. Onların sırası bugün. Peki, dudaklarının biraz daha büyük olmasını istiyorsun. Bugün dudak dolgusu ile ilgili şunu söyleyeceğim size. Her isteyen dudak dolgusu yaptırabilir mi? Evet, her isteyen dudak dolgusu yaptırabilir. Bazen kontur isterler, bazen volüme yani hacim istenir. Bazen bakarsınız bir dudak dolgusu yaptırayım ama kimse anlamasın vardır. Bazen yalnızca “hafif nem istiyorum. Kaybettiğim kolajenleri geri yerine koyabilir miyiz?” şeklinde istekler olur. Bunların hepsini yapmak mümkün.

Peki, biz Nauel de nasıl bir dudak yapacağız? Nauel de yalnızca üst dudak ile alt dudak arasındaki asimetriyi görüyorsunuzdur. Üst dudak, alt dudağa göre biraz daha hacimsiz. Üst dudağa hacim katabilmek için yalnızca üst dudağa biraz dolgu yapabileceğiz. Konturlerini düzenleyeceğiz. Bunun içinde iğnesiz bir işlem yapacağım. Yani, iğnesiz dudak dolgusu izleyeceksiniz birazdan. Ve dudağımız alt dudağımızla orantılı olacak.

Daha sonra bu yara izini düzeltmek için yine iğnesiz o bölgeye bir işlem yapacağız. İşlemi yaptıktan sonra da içerisine bir miktar hyaluron koyup o gamzeleşmeyi yukarı kaldıracağız. Bana sorsanız o gamze bence yakışıyor ama Nauel istemediği için mecbur yapıyoruz. Evet, Nauel hazır mısın?

Nauel Taoussi

Hazırım.

Dr. Nihat Dik

Başlayalım mı?

Nauel Taoussi

Başlayalım.

Dr. Nihat Dik

Peki, başlayalım. Evet, dudak dolgumuz bitti. Yara izimizi de, skar izi tedavisini de yaptık. Altına yine bir miktar hyaluron koyduk. Peki, Nauel acaba dudağını merak ediyor mu?

Nauel Taoussi

Evet

Dr. Nihat Dik

Evet, Nauel dudağını merak ediyormuş. Bunun üzerine Nauele yeni dudağını bir göstereyim.

Nauel Taoussi

Çok güzel olmuş.

Dr. Nihat Dik

Bu muydu hayalindeki?

Nauel Taoussi

Evet

Dr. Nihat Dik

Yeterli mi?

Nauel Taoussi

Yeterli, çok teşekkür ederim.

Dr. Nihat Dik

Bence de. Step by step yapmak lazım dudak dolgusunu. Çünkü bazen çok hafif dolgu isterken, doktorlarımız biraz kendi zevklerine kulak verip daha büyük bir dolgu yapıyorlar. Buda hastalarımızı mutsuz ediyor. Onun için her zaman hastalarımız ne istiyorsa onu vermek lazım. Bunu da adım adım yapmak lazım.

Tabi dudak dolgusundan sonra da ne yapıyoruz. Yine, 2 hafta sauna, güneş banyosu gibi aşırı sıcak ortamlarda bulunmuyoruz. Niye? Alerjik reaksiyonlar ile uğraşmayalım diye.

Peki, yara izi ve skar izi tedavilerinde şöyle oluyor? Dokunun üstteki derinin alttaki yapılara birleşim yerlerinde o yapışıklık yerlerini elinizdeki iğne veya kanül ile tamamen temizlemeniz gerekiyor. Sonra da o aradaki çöküklüğe bir miktar hyaluron koyup çıktığınızda o eski yara izinden eser kalmayacaktır. Bu günlükte böyle yaptık.

Peki, kimlere dudak dolgusu yapmamak lazım? Dudağınızda uçuk varsa dudak dolgusu yapılmaz. Ama sık sık uçuk çıkartıyorsanız. Emin olun ki dudak dolgusu yaptırdığınızda dudağınızda tekrar uçuk olacaktır. Bunun için doktorunuz mutlaka size dudak dolgusundan sonra bir antiviral krem yazacaktır. Uçuk kremi yazacaktır ki siz uçuk olmasa bile sürün. Çünkü emin olun mutlaka 3 gün sonra uçuğunuz çıkacaktır. Çıkmasın diye önlemini baştan almak lazım. Doktorunuz unutursa siz hatırlatın. Bir uçuk kremi mutlaka eczaneden alıp kullanın diyoruz. Ve yine programımızın sonuna geldik. Değil mi?

Nauel Taoussi

Evet

Dr. Nihat Dik

Artık finalde mi karşılaşacağız?

Nauel Taoussi

Evet

Dr. Nihat Dik

Finalde Nauel ile beraber bakalım Nauelin ilk bize geldiği hali ile finaldeki hali ne kadar? Değil mi? Birazda oturacak bunlar şişlikle inecek, şeyler gidecek, botoksların etkisi ortaya çıkacak. Gayet güzel bir kızımız olacak. Onun için finalde Naueli görelim diyoruz. O halde görüşmek dileği ile.

Bir finalin daha sonuna geldik. Evet, Nauel hanıma neler yaptık? İzlediniz ve gördünüz. Yani, gördüğünüz üzere harika, inci gibi dişler Çağdaş Kışlıoğlu tarafından yapıldı. Bendeniz Doktor Nihat Dik tarafından da geriye kalan kısımları yaptık. Neler yaptık? Tekrar hatırlayalım.

Her zamanki gibi alın bölgesindeki kırışıklıklar ve hafif, havalı, güzel kaşlar için botulinum toksin uygulaması yaptık. Burada bir şeyden bahsetmek istiyorum size. Ameliyatsız burun estetiği uygulaması yaptık Nauele.

Gördüğünüz gibi daha önceki eğik, büyük olan burnu ameliyatsız burun estetiği ile gerçekten ameliyat olmuş kadar güzel bir hava aldı. Ve çok keyifli oldu. Ondan sonra geçiyoruz.

Dudaklarımızı yine iğnesiz bir teknikle, kanüler teknik ile dudak dolgusu uyguladık Nauele. Hiç morluk veya kanama olmadan harika, güzel dudaklarımız oldu.

Nauelin biliyorsunuz yüzünde bir leke vardı. Bu leke içinde yine lazer uygulaması yaptık. Ve bu lazer uygulaması ile de Nauelenin yüzündeki lekeyi de tedavi ettik. Bunların hepsini toplamda yarım saat gibi kısa bir süre içerisinde yaptık.

Harika güzel dişleri oldu. Kim tarafından? Çağdaş Kışlaoğlu tarafından. Biliyorsunuz o smile estetik yapıyor dişlere. Gerçekten gülümsediğinde çok güzel dişleri oldu artık Nauelin. Bizde ona yakışır, gülüş estetiğini tamamlayacak, güzel dudaklar konduruverdik. Nauelin harika bir gülüş estetiği oldu.

Burnuna gelince, burnundan biraz daha bahsetmek istiyorum size. Burun estetiğinde hiç ameliyata gerek kalmaksızın, o gözaltındaki morluklar olmaksızın, burnunuzda şişme veya burun tıkanıklığı, ameliyatla gelen o bütün sıkıntıların hiçbiri olmadan, 5-10 dakikalık kısa bir süre içerisinde ameliyatsız burun estetiği dediğimiz teknik ile burnunuzu harika, estetik bir şekle sokabiliyoruz.

Onun haricinde baktığınız zaman artık bütün yaz boyunca yüzünüzde oluşan lekelerden kurtulmak için karbon peeling vazgeçilmez bir tedavi yöntemi. Çok basit. Yüzünüze basit bir karbon bulamaç fırça ile uygulanıyor. Bundan sonrada lazer ile işe koyuluyoruz. Ve yaklaşık 10 dakikalık bir lazer uygulamasından sonra yüzünüzdeki lekelerin büyük bir kısmı yok oluyor. Yani, buharlaştırıyoruz. Sonrasında da basit birkaç tane krem ile ve güneş koruyucu ile birkaç ay devam ettiğiniz zaman o hayallerinizdeki ışıltılı ve canlı cilde sahip olabiliyorsunuz. Başka Nauele baktığınız zaman yapması gereken neler var?

Bu uygulamalardan sonra 2 hafta kadar sauna, hamam gibi aşırı sıcak ortamlardan kaçınacak botoks, botulinum toksin uygulaması yapıldığı içinde o gün içerisinde kesinlikle alkolden uzak duracak. Alnını yere paralel şekilde getirmeyecek. Aşırı egzersiz ve sporlardan kaçınacak. Yani, bu kadar kolay ve basit uygulamalardan sonra ertesi gün gayet rahat, gündelik işlerinize dönebiliyorsunuz. İşinize gidebiliyorsunuz. Çocuğunuzla parka gidebiliyorsunuz. Yani, bizim yaptığımız işin kısaca adı medikal estetik. Yani, ameliyat dışı yapılan bütün tedaviler medikal estetik kapsamında rahatlıkla ve kolaylıkla uygulanabiliyor. Yani, Nauel de bunlardan biri oldu. Umarım beğenirsiniz.