Lazerle Varis Tedavisi

Genellikle bacak bölgesinde bulunan toplardamarların genişlemesi sonucu oluşan varisler ağrılıdır ve estetik açıdan hoş olmayan görüntüler yaratır. Kadınlarda görülme oranı erkeklere göre çok daha yüksektir. Lazerle varis tedavisi varisler için en uygun olan tedavi biçimidir. Alt extremite derin yerlerin de mutlaka kontrol edilmesi ve teşhisin bunun üzerine konulması gerekmektedir. Bunun için dopler ultrasonografi kullanılabilir. Bu tedavi tamamen acısız ve ağrısızdır. İşlem sonrasında hasta günlük hayatına devam edebilir.

Varis nedir?

Varis toplardamarda kaşıntı, yanma ve kramp gibi şikâyetler yaratan deformasyonlara verilen isimdir. Bilinen en eski hastalıklardandır ve toplumda çok fazla görülmektedir.

Varis neden olur?

Toplardamar kapakçıklarının bozulması genetik nedenlerden ya da dış etkenlerden kaynaklanıyor olabilir. Fazla hareketsiz kalmak ya da çok fazla ayakta durmak, dar giysiler ile toplardamarı sıkıştırmak, yüksek topuklu ayakkabılar ile bacakların duruşunu bozmak, fazla kilo, aşırı derecede alkol ve çok fazla baharatlı gıda tüketimi sebebiyle varis şikâyetleri meydana gelmektedir.

Varis tedavisi için hangi lazer kullanılmaktadır?

Tedavi için Nd Yag lazer ışınları kullanılmaktadır. Bu ışınlar hemoglobin üzerine yoğunlaştığından dolayı damarlar deforme olur ve tedavi gerçekleşir.

Seans Süresi ve Aralıkları

Seanslar tedavi edilen bölgeye göre 15 dakika ila 1 saat arasında değişmektedir. Ortalama olarak 4 ila 6 hafta arasında 1 ila 3 seans sonrasında başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Varis Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kişi birkaç hafta boyunca güneş ışığı ve solaryumdan uzak durmalı, eğer güneşe çıkmaya mecbursa güneş koruyucu kremlerle kendini korumalıdır. Duş almak konusunda bir engel yoktur ancak suyun sıcak olmamasına dikkat edilmeli ve hasta dayanabileceği en ılık su ile duş almalıdır.