Dış Ses

Erkeklerin ve kadınların en önem verdiği konu saçları. Erkek tipi saç dökülmesi, kötü testosteronun saç köklerini besleyen kılcal damarları bozması sonucu saçların dökülmesidir. İşte bu durumda devreye saç botoksu giriyor.

Dr.Nihat Dik

Elinizi şu şekilde tuttuğunuzda getiripte şu şekilde yerleştirdiğinizde saç dökülen alanları kapsıyorsa bu, saç tipi saç dökülmesidir. Erkek tipi saç dökülmesi kötü testosteron dediğimiz testosteronun saç köklerini besleyen kılcal damarları bozması ve daraltması sonucu saçlarımızın kökleri ile beraber ölmesine sebebiyet verir. İşte bu, kötü testosteronun etkilerine biz androjonik, yani erkek tipi saç dökülmesi diyoruz. Yaptığımız kozmetik botoks uygulaması var. Biliyorsunuz, özellikle hanımların bu kaş arası çizgilerini açmak veya kaşlarını biraz daha havalı yapmak için yaptırmış olduğu botoks var. Biliyorsunuz, botoks birçok bölgede kullanılıyor. Kozmetik amaçlı kullanılıyor, küçük çocuklarda spastik çocuklarda kas tonusunu azaltmak için kullanılıyor, terlemede kullanılıyor. Bunun haricinde migren tedavisinde kullanılıyor. Bir sürü, bir sürü yerde kullanılıyorken şimdi saç çıkartma tedavisinde de kullanılmaya başladı. Son 1-2 yıldır Amerika’dan yayılan bir akım yine. Avrupa da yoğun olarak kullanılıyor; Almanya, İsviçre, Avusturya gibi ülkelerde. Türkiye’de de yaklaşık 1 senedir uygulamasını ben yapıyorum. Şu ana kadar binlerce hastaya saç botoksu yaptım.

Dış Ses

Medikal estetik hekimi Dr. Nihat Dik saç botoksunu yaptırdıktan 4 ay sonra etkilerinin başladığını anlatıyor.

Dr. Nihat Dik

Saç botoksunda etki 4. Aydan itibaren başlar. Çünkü saçın anajan, telojen ve ketojen dediğimiz 3 tane fazı var. Bu fazların toplamı 3 ay 3 hafta sürüyor. 3 ay 3 hafta sürünce saç botoksunun sonuçları da 4. Aydan itibaren alınmaya başlıyor. Genelde hastalarımız 2. Saç botoksuna geldiğinde saçlarındaki farklılığı o zaman, fotoğraflıyoruz zaten gidip geldiklerinde farklılığı o zaman görüyoruz. Hasta da zaten söylüyor ”Hocam ilk birkaç ay hiçbir şey fark etmedim, hiçbir şey olmadı gibi geldi ama biz size gelmeden önce çıkmaya başladı ” diyor. O iş öyle değil 4. aydan itibaren sonuçlar görülmeye başlanır da ondan.

Dış Ses

Botoksun hastaların kafalarında nereye uygulandığını ve nasıl etki sağladığını hep beraber izliyoruz.

Dr.Nihat Dik

Tüm kafa derisini kaplayan frontalis yani başın ön kası. Bu kası gevşettiğimiz zaman bu kılcal damarların üzerindeki basınç hafiflemeye başlıyor. Tamamen gevşediğinde daralmış kan damarları çok rahat genişleyebiliyorlar. Daha fazla kan taşıyabiliyorlar. Kan ne diye taşınır? İçindeki oksijenden hemoglobine bağlı oksijen. Daha fazla bu bölgeye oksijen taşındığında o zaman kötü testosteron o bölgede üreyemiyor.  Oksijen yokluğunda kötü testosteron orda var olabiliyor. Oksijen varsa kötü testosteron yok. Bu bölgenin kasını gevşettiğimiz de, kan dolaşımını arttırdığımızda kötü testosteron yok oluyor. Yok, olunca da bizim kılcal damarlarımızdaki daralma ve bozulmalar hepsi tamir olmuş oluyor. İşte botoks bu etkiyi sağlayarak o bölgenin kanlanmasını, oksijenin artmasını ve kötü testosteron'un o bölgeden def edilmesini sağlıyor. 4 ay sonra yeni saçlarımız çıkmaya başlıyor.