Lazerle Kılcal Damar Tedavisi

Kılcal damarlar yüz bölgesi yoğunlukta olmakla beraber tüm vücutta görülebilen ince damarlardır. Bu damarların genişlemesi ile renkleri kırmızılaşır ve derinin yüzeyinde rahatsız edici görüntüler ortaya çıkmaya başlar. Kılcal damar tedavisi de tam olarak bu estetik kaygılardan dolayı başvurulan bir yöntemdir. En sık burun ve elmacık kemiği çevresinde, rozase yani gül hastalığında ve şarap lekesinde uygulanmakta ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Acısız bir işlemdir ve klinik ortamda uygulanmaktadır.

En sık burun ve elmacık kemiği çevresinde, rozase yani gül hastalığında ve şarap lekesinde uygulanmakta ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Acısız bir işlemdir ve klinik ortamda uygulanmaktadır.

Kılcal Damar Tedavisi Hangi Lazer İle Yapılır?

Nd Yag Lazer tedavi için kullanılmaktadır. Bu lazerin ışınları hemoglobin üzerinde yoğunlaşarak kılcal damarları deforme eder ve tedaviyi gerçekleştirir.

Kılcal Damar Rahatsızlığına Ne Sebep Olur?

Kılcal damar rahatsızlığı genetik faktörler, güneş ışınlarının cilde verdiği zararlar, gebelik, fazla alkol tüketimi ve östrojen fazlalığından kaynaklanabilir.

Gül Hastalığı Tedavisi

Rozase sorunu cilt yüzeyine yakın olan kılcal damarların genişlemesinden sonra cildin üst katmanına doğru belirgin kızarıklıklar şeklinde oluşur. Rahatsızlığın şiddeti kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilmektedir. Hastalığın tedavisinde birden fazla yöntem kullanılabilmektedir. Ağız yoluyla alınan antibiyotikler, topikal kremler ve lazerler bu tedaviler arasında sayılabilmektedirler. Lazer tedavilerinde hedef soruna neden olan kılcal damarlardır. İlaçlı ve kremli tedavilere oranla daha etkili ve hızlı çözümlerdir.

Şarap Lekesi

Halk arasında doğum lekesi olarak adlandırılan sarap lekesi genellikle doğumdan hemen sonra görülür. İlk olarak pembe renkte meydana gelir ve ilerleyen yaşlarda kırmızı ya da mor renk alabilir. Lekeyi lazerle başarılı şekilde tedavi etmek mümkündür ancak %100 sonuç beklemek kesinlikle doğru değildir. Tedaviye yaş ilerlemeden başlamak başarı oranını da arttırmaktadır.

Seans Süresi ve Sayısı

Lazerle kılcal damar tedavisinde seanslar ortalama 15 ila 30 dakika arasında sürer. Kılcal damar ve rozase tedavilerinde genellikle 4 ya da 6 hafta seans aralığı verilerek 1 ya da 3 seans yeterli olmaktadır. Şarap lekesi içinse lekenin büyüklüğüne ve hastanın ne denli bir nötrleşme beklediğine göre seans sayıları değişiklik göstermektedir.

Kılcal Damar Tedavisi Sonrası Uyarılar

Tedavi sonrası ciltte yanma, kızarıklık ve kabuklanma olması normaldir. Kılcal damar tedavisi bittikten sonra ise birkaç hafta süreyle güneşlenilmemeli, solaryuma girilmemeli ve eğer günlük hayatta cilde güneş değecekse cilt yüksek koruma faktörlü kremler ile korunmalıdır. Sıcak su kılcal damarların tekrardan çatlamasına neden olabileceğinden tedavi sonrası kesinlikle sıcak duş alınmamalıdır. Eğer duş alınacaksa vücudun dayanabileceği en düşük sıcaklık tercih edilmelidir.