Dış Ses

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için artık acı çekmek gerekmiyor. Kişiye özel uygulanan lazer yöntemleri sayesinde istenmeyen tüyler tarih oluyor.

Burcu Sarıca

Evet sevgili izleyiciler. Bu haberimizde istenmeyen tüylerden nasıl kurtulacağız? Bunu öğreneceğiz. Buz lazerden bahsedecek bize medikal estetik uzmanımız Dr. Nihat Dik. Hocam, merhaba.

Dr.Nihat Dik

Merhabalar.

Burcu Sarıca

Lazer epilasyon da son uyguladığınız yöntem ne olacak.

Dr.Nihat Dik

Buz lazer. Çünkü yaz, kış uygulanabiliyor. İnce tüylerde, çok beyaza yakın, gri tüylerde, siyah tüylerde zaten bütün lazerler etkili. İstediğiniz her türlü cilt renginde güvenle kullanabileceğiniz, hem de acısız böyle bir teknoloji var artık elimizde.

Burcu Sarıca

Vücudun her bölgesine kullanılabiliyor mu?

Dr.Nihat Dik

Buz lazer kontak soğutmalı ve kontak atışlı bir lazer. Vücudun her bölgesinde kullanılabilir. Ama araya jel sürerek uygulanılan bir lazer çeşidi.

Dış Ses

Ne yanma hissediliyor. Ne de ağrı. İstenmeyen tüylerden kurtulmak artık masaj rahatlığında yapılabiliyor. Buz lazer yöntemi deriden yanık oluşturmadan uygulanabiliyor.

Dr.Nihat Dik

Epilasyon dediğiniz zaman epilasyon ile ilgili bütün yöntemleri uygulamak zorundasınız. Çünkü gelen her hastaya göre değişik bir lazer, değişik bir yöntem uygulamak durumundasınız. Bir tane lazeriniz varsa ve gelen her hastaya o lazeri uyguluyorsanız. İster istemez %80 başarınız olacağı gibi %20 de başarısız olacaksınız.

Dış Ses

Kişiye özel lazer tedavi yöntemleri başarıyı artırıyor. Sanılanın aksine kadınlar kadar erkeklerde lazer epilasyon uygulaması ile istenmeyen tüylerden kolayca kurtulabiliyor.

Dr.Nihat Dik

Kadınlarda özellikle kol altı, bacak, özel bölge ve yüz bölgesine çok talep var. Erkeklerde ise genelde boyun, sakal üstü, sırt ve omuz bölgelerine çok talep oluyor. Ama onun haricinde tabi ki diğer bütün bölgeler için özellikle burun üstü tüyler için, kaş arası için, aklınıza gelebilecek her bölge için kulak tüyleri için uygulanıyor. Şöyle berberde çakmak tutayım, yakayım, kulağınızı filan aman ha ispirtoyla, şununla, bununla filan kulağınızı yaktırmayın. Ondan sonra birde kulağınızdan olursunuz.

Dış Ses

Buz lazer, kıl yapısını çok iyi algılıyor ve tüm tüyleri yok edebiliyor.  Buz etkisi ile de hastalar hiç acı hissetmiyor.

Hasta

Şu an hiçbir acı hissetmiyorum.

Dr.Nihat Dik

Şu an hissedeceğin tek şey soğukluk. Soğukluk acı hissetmesini engellediği için aynı zamanda ütüleme lazer olarak bilinen lazer grubunun da en son üyesi.  Hem çok düşük dozda bölgeyi taradığı için acı hissetmeyecek ama birde üzerine o kadar yoğun soğutma yapmışlar ki hakikaten elinizde bir parça buz varmışta onu deriye sürüyormuş gibi hissediyorsunuz.

Dış Ses

Aşırı tüylerin, özellikle çocukları psikolojik olarak kötü etkilediğini belirten Dr. Nihat Dik kişiye göre tedavi şeklinin seçilmesinin önemini anlatıyor.

Dr.Nihat Dik

İstenmeyen tüyler özellikle ergenlik çağında çok büyük psikolojik problemlere neden olur. Yani anne baba aman 2 tane 3 tane tüyden kıldan ne olacak. Çocukta ne abartıyor böyle der ama o tüyleri, özellikle kız çocukları tüylü oldukları için arkadaşları ile gidip oyun dahi oynamıyorlar. Onlarla görüşmüyorlar. İşte erkek arkadaşı olacak ya da işte yüzümdeki tüyü görür mü? Acaba kolumdaki tüyü görür mü? Diye bunalıma girip evden çıkmayan çocuklar var.

Dış Ses

Medikal estetik uzmanı Dr. Nihat Dik kişiye özel kullanıldığında istenmeyen tüylerin çok daha az seansta yok olabildiğini vurguluyor.

Dr.Nihat Dik

Kişiye uygun lazerin düzenli kullanılmıyor olması, mesela 4 seans diyelim ki siyah beyaz tenlisiniz. Geldiniz işte bacaklarınızda tüyleriniz var, kollarınızda tüyleriniz var. Lazere gireceksiniz. Alexandrite lazer başlandı. Alexandrite lazer başlandıktan sonra 4 seans sonra kıllar inceldiği zaman alexandrite lazer ile devam ederseniz, 20 seansa kadar uzar bu iş. Ancak lazerin'izi değiştirip, daha ince ve daha gri tüylere etkili 810-nanometre diode lazere geçtiğiniz zaman seanslar 6-8 seansta biter. O geçişleri doğru yapabilen hekim denetiminde veya hekim gözetiminde olan yerlere gitmek lazım. Buz lazer uygulaması, diode lazerdir aslında. Bu 810-nanometre, kıl yapıyı çok daha iyi görür. Özellikle içinde melanin olan her şeyin hayatına son verir. Ama kontak soğutması çok çok iyi olduğu için adına buz lazer demişler.