PRP Tedavisi

PRP insanın kendi kanı alınarak uygulanan bir tedavi yöntemi olması sebebi ile oldukça doğaldır. Güneş ışınları, sigara kullanımı, gebelik ve beslenme düzeninin dengesiz olması gibi pek çok etken nedeni ile yıpranan ve bakıma ihtiyaç duyan cildimizin kaybettiği yapıları geri kazanması için uygulanmaktadır.

Vücudun çok çeşitli alanlarında kullanılmaktadır ve hastanın kendi kanından elde edilen kanla tedavi mekanizmalarını tetikleyen bir tedavi metodudur. Kolajen ve elastin oluşumunu desteklemektedir.

PRP Tedavisi Hangi Durumlarda Kullanılır ve Hangi Bölgelere Uygulanır?

PRP cilt lekeleri, akne skarları, sarkma ve kırışıklık bölgeleri, çatlak tedavisi ve saç dökülmelerinde kullanılmaktadır. Gözaltı dahil tüm yüz bölgesinde, boyun, dekolte, saç dipleri, basen ve el üzerine uygulanmakta, oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

PRP Tedavisi Kimlere Uygulanabilmektedir?

PRP tedavisi her yaş grubundan kadın ve erkeklere işin uzmanları tarafından güvenli şekilde uygulanacak bir yöntemdir. Uygulanmaması gereken kişiler arasında hamileler, pıhtılaşma sorunu yaşayanlar, kanser hastaları ve trombosit sayı- fonksiyon bozukluğuna sahip bireyler yer almaktadır.

PRP Seansları

Tedavi süresi ve seans sayısı kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir ancak ortalama 3 ila 6 seans arası uygulama yapıldıktan sonra başarılı sonuçlar elde edilmektedir. PRP seanslarının süreleri bölgeye göre değişiklik göstermesine rağmen 30 ila 40 dakika arasında işlem tamamlanmaktadır. 2 ila 3 hafta aralıklarla uygulanan seanslar tamamlandıktan sonra 7-8 ayda bir destek tedavi seansı uygulanmalıdır.

PRP Tedavi Sonrası Önlemler

Tedavi sonrası hasta hemen günlük hayatına dönebilir. PRP tedavisi süresince güneş banyosu yapılmamalı ve solaryumdan uzak durulmalıdır. Tedavi kürü sonrası ciltte mevcut olan hassasiyet ve morlukların geçmesi beklenir sonrasında hasta güneşlenebilir ve solaryuma girebilir.