Thulium Akıllı Lazer Leke Tedavisi

En güncel lazer teknolojilerinden bir tanesi olan Thulium lazer, 1927nm dalga boyuna sahip fraksiyonel bir lazerdir. 2005 yılından itibaren ilk defa prostat hastalarında kullanılmaya başlanmıştır. Bunun yanında 2011 yılından itibaren de Malazma tedavilerinde kullılmaya başlanmıştır. BB lazer, tülyum lazer, lavieen lazer, baby face lazer, akıllı lazer olarak da bilinir.

Thulium lazer hangi tedavilerde kullanılır?

Thulium lazer birçok alanda kullanılmaktadır, yaşlılık lekeleri, güneş lekeleri bunlardan bazılarıdır. Özellikle kadınlarda sıkça görülen ve tedavisi zor olan, melazma olarak adlandırılan; ciltte düzensiz şekillerde ve farklı renk koyulaşmaları şeklinde oluşan leke sorunlarında da sıklıkla thulium lazer kullanılmaktadır. Ayrıca sadece leke tedavilerinde değil cilt sıkılaştırma, yara izlerini giderme, sivilce izlerini giderme ve ince kırışıklıkların giderilmesinde de uygulanabilmektedir.

Thulium akıllı lazerin çalışma prensibi nedir?

Thulium lazer üst deri ile alt deri arasında kalan birleşim tabakasına etki ederek işlemi gerçekleştirir. Makrofaj ismi verilen melanositleri hedef alarak, uygulanan kısımlarda mikro hasarlanmalara neden olur. Bu hasarlanmalar deri tarafından tekrar tamir edilir ve cilt ilk günkü yeniliğine kavuşmuş olur.

Thulium lazerin avantajları nelerdir?

Thulium lazer uygulamaları farklı lazer sistemlerine göre çok daha az riske sahiptir. Uygulamalar daha az sayıda seansla yapılabilmekte ve çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Thulium Lazer Uygulama ve Tedavi Süreci

Ciltte aydınlatmaya neden olduğu için BB lazer olarak da bilinmektedir. Thulium çok kolay bir uygulamadır. Lazer işleminden önce lokal anestezi kremleri uygulanır. Uygulama esnasında bir miktar ağrı ve hafif yanma hissi olabilir. Bu sorunlar en geç bir saat sonra ortadan kalkacaktır. Ertesi günü de hasta günlük yaşantısına rahat bir şekilde dönebilir.

Uygulama sonrasında işlemin gerçekleştirildiği bölgelerde minik noktalar şeklinde kabukçuklar oluşur, bu kabukların kesinlikle koparılmaması gerekmektedir. Yaklaşık bir hafta, on gün içerisinde bu kabukçuklar vücuttan kendiliğinden atılırlar ve cilt bu kabukçukların yerini tamir ederek aydınlık bir deri yüzeyi oluşturmaya başlar.

Thulium akıllı lazerin etkisi ne zaman görülür?

Uygulamanın ilk etkileri 10 gün içerisinde görülmeye başlar ve cilt yenilenme süreci aylarca devam eder.

Thulium lazer kaç seans uygulanır?

Özellikle leke tedavilerinde belli vakalarda tek bir seansta bile çok iyi sonuçlar alınabilmektedir. Uygulama yapılacak bölgenin ihtiyacına göre üç seans işlem yapılır ve diğer tedavilerde olduğu gibi bu tedavide de sonraki yıllarda tekrarlayan seanslara ihtiyaç olabilir.

İşlem sonrasında nelere dikkat etmek gerekir?

Uygulamanın başarılı bir şekilde sonuçlanması için belli kurallara uyulması önemlidir. İlk olarak cilt yüzeyinde oluşan kabukçukların kesinlikle koparılmaması gerekir. Ayrıca cildi tahriş edebilecek işlemlerden uzak durulması, ovalanıp yıpratılmaması önemlidir.

Thulium lazer işleminde kişiden kişiye göre farklı sonuçlar elde edilebilmektedir. Bazı cilt lekelerinde sonuçlar çok hızlı görülebilirken bazı lekelerde kısmi sonuçlar gözlemlenebilmektedir.

Thulium lazer ağrılı / acılı bir tedavi midir? Yan etkisi var mıdır?

Uygulama öncesinde anestezik krem kullanılır, bu yüzden herhangi bir ağrı ya  da acı hissedilmez. İşlem sonrasında 1 – 2 saatlik kızarıklık sonrasında kabuklanma meydana gelir. Ortaya çıkan tüm etkiler yaklaşık 1 hafta sonunda azalarak ortadan kalkar.

Thulium lazer kalıcı mıdır? Tedavi sonrası lekelerin nüksetme ihtimali var mıdır?

Thulium lazer ile tedavi lekelerde kalıcı sonuçlar verir. Fakat cilt hassasiyeti olan kişilerin mutlaka güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunması gerekir. Bu yüzden güneş kremi kullanmaları önerilir.

Thulium lazer ile leke tedavisi hangi mevsimde uygulanır?

Diğer lazer uygulamalarında olduğu gibi thulium lazer uygulamasında da güneşten korunmak önemli bir noktadır. Güneşten korunmanın önemi büyük olduğu için bu tarz lazer uygulamalarının sonbahar kış sezonunda yapılması önerilir.